Diskussionsforum - Foro de discussiones

Det finns flera diskussionsgrupper på internet om och på interlingua:

Medlemsforum för SSI - Rekommenderas!
Vi har ett eget forum för SSI-medlemmar, där man kan skriva både på svenska och på interlingua för att öva interlingua och diskutera SSI:s angelägenheter. Det är slutet och endast medlemmar i SSI släpps in av "moderatorn". Du anmäler dig här.

Internationella kontakter på interlingua
Ett internationellt forum kallas INTERLNG som finns på http://listserv.icors.org/archives/interlng.html. Där kan du provläsa vad deltagarna skriver och du kan enkelt anmäla dig på samma ställe. Det brukar alltid vara diskussioner igång. Du är också välkommen att skriva på "haltande" interlingua och be om förslag till rättelser.

Diskussionsgrupper

Du gör nytta för röreslen och för dig själv om du skriver inlägg i diskussionsgrupper. Den enklaste vägen är nog att gå via Google/Grupper och välja något. Men enklast är att gå rakt på http://groups.google.com/groups?group=europa och välja europa.linguas Det är vår holländske vän Martijn Dekker som bl a startat den kanalen och där skrivs på flera språk och även interlingua.

Chatkanaler

Prova att gå in på UMIs hemsida och på huvudsidan nedtill finna Practica Interlingua där man bara väljer en pseudonym och går rakt in. Tyvärr är sällan någon närvarande. Det är säkrast på kvällar. En annan vanlig s k IRQ kanal är Undernet på http://www.undernet.org/index.php där man först måste skaffa sig en signatur och logga in. Du kan gå in på vilken kanal som helst men sedan välja genom att skriva /join #europe för där är det många som blir både glada och nyfikna om någon "pratar interlingua".

Wikiwiki
Interlingua bygger en encyclopedi här och den blir helt på interlingua. Ett intressant projekt som redan hunnit ganska långt. Det fina är att du kan bidra med sådant som du är bra på. Så bygg på vår Wikipedia!